Outsa

Outsa

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Viron pääsiäiskarkelot


Jüriöön palkintopalli jäi vielä valloittamatta. Neljän osuuden jälkeen oli edustamani OK Ilves vielä piikkipaikalla, ja ankkurikin tuli maaliin ensimmäisenä. Dramatiikka alkoi vasta tuuletusten jälkeen, kun selvisi, että ankkuri oli käynyt väärällä hajontarastilla...

Itse juoksin neljännen osuuden. Menin rauhallisesti, kun en ole yösuunnistusta viime vuosina paljon harrastellut. Rastit löytyivät kuitenkin ihan hyvin. Kommentit kuultavissa urheilu-uutisissa! Jos ei viron kielestä saakaan selvää, niin ainakin voi nauttia Lembitu Kuusen klassisen tunteikkaasta urheilu-uutisäänestä. Ja nouskilaiset voi katsoa, että edelleen on Kraasin posket lommolla.

Sunnuntaina samassa maastossa käytiin keskimatkan kilpailu. Osallistujia ei ollut kuin kuusi. Olin vähän väsynyt yön kisasta. Nilkka pyörähti yökisassa, mutta teippaamalla se kesti hyvin juoksua. Kisassa tuli kuitenkin vähän lusmuiltua ja otin kaikki polkukiertovalinnat, mutta rastit löytyivät sentään suoraan. Kisan jälkeen kipeän nilkan saattoi upottaa jääkylmään lähdepohjaiseen lampeen (joka oli syntynyt nelipäisen lohen kyynelistä sen itkiessä morsiamensa perään), jonka kirkkaassa vedessä uiskenteli paljon sammakoita.

Kisamaasto oli supikkoalueella välillä ihan viidakkoseikkailua, niin paljon oli suurta runkoa poikittain. Alue oli jonkinasteista luonnonsuojelualuetta, joten kaatuneita puita ei korjata pois. Siitä tuli mieleen, ettei tavallisella nykyihmisellä ole käsitystä siitä, millainen olisi luonnontilainen metsä. Joka paikassa on ojitettu tai hakattu tai harvennettu 150 vuoden aikana, tai vähintään sitten on vedetty retkeilyreitti tai auton ääni kuuluu jostain suunnasta. Olisi tosi jännittävää päästä vanhaan koskemattomaan metsään, missä olisi oikeasti isoja puita ja kaikkia eri sammalia!

Menipä luontofiilistelyksi, mutta oli tosiaan ihanaa päästä pitkästä aikaa muuallekin Viroon kuin Tallinnan kävelymatkavyöhykkeelle satamasta katsoen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti