Outsa

Outsa

torstai 24. huhtikuuta 2014

Suunnistajan viikonloppureissuvinkit Tallinnaan


Suunnistajan kalenteriin ei paljon turistiviikonloppuja mahdu, ja kun laivailemaankin päästään monta kertaa vuodessa, ei Tallinnan matkailu ole keskivertosuomalaiseen nähden ollenkaan suosittua. Jos joku kuitenkin ehtii paikalle kauniina kesäviikonloppuna tai pimeänä rospuuttokautena, niin tässä muutama reissuvinkki.

Aamulenkki
Tallinnan päivä alkaa aamulenkillä mukavissa maisemissa. Vanhan kaupungin voi kiertää melkein kokonaan puistoja pitkin, tai sitten voi suunnata satamasta itään hiekkarannalle. Kadriorgin puistossa löytyy nurtsia paljasjalkatossuilijoille.
Kadriorgin palatsi aamuauringossa

Sprinttireenit
Vanhassa kaupungissa voi tehtä keskieurooppalaistyyppisen sprinttireenin.


Kadriorgin puistossa taas suomalaisemman. Isossa puistossa on muutenkin paljon nähtävää, kuten kummallinen Kumun taidemuseorakennus, Kadriorgin palatsi, joutsenlampi ja pieni kanaali. Kävin pääsiäisreissulla juoksemassa viime kesän Tallinn O-weekin radan.

Pitkä lenkki
Pitkän lenkin voi heittää vaikkapa posottamalla bussilla kohti Pirita-metsää ja Viimsiä, hyppäämällä kyydistä mukavaan mäntykangasmetsään ja laputtelemalla sieltä pois. Pirita-metsässä on myös erikoinen Metsakalmistun hautausmaa, jonne on haudattu paljon Viron historian merkkihenkilöitä. TV-tornin juurellekin voi hilpaista samalla reissulla. Bussimatkasta (joka paikkaan Tallinnassa) selviää alle 1,5 eurolla.

Kartalta näyttäisi mukavalta suunnata pienen järven Ülemisten ympärijuoksulle, mutta se ei kannata. Järvi on tiukasti aidattu, eikä lähelle rantaa pääse ollenkaan. Sieltä tulee Tallinnan juomavesi.

Iltarastit ja kilpailut
Kaikki iltarastit ja kilpailut on merkitty samaan kalenteriin. Tallinnan iltarastit on iso tapahtuma, enimmillään osallistujia on ollut Tampereen iltarastien verran. Jukolan jälkeen kisataan Tallinn O-week, viiden osakilpailun rastiviikko.

Muonapuoli
Marketeista saa alle kolmella eurolla boksillisen lämmintä ruokaa lounaaksi. Aurinkoisella säällä se maistuu kauniissa puistossa. Jälkiruokasuosikkini on hapuke, parin haukkaisun kokoinen rahkaherkku (hinta 20-50 c), joita on maitohyllyssä iso valikoima.

Illan ruokapaikoista suosikkini on F-Hoone. Se sijaitsee vanhassa teollisuuskorttelissa rautatieaseman takana, Telliskivi-kadulla. Sinne kävellessä saatta meinata usko loppua, ainakin pimeänä marraskuun iltana. Ei täältä voi löytyä mitään ravintolaa... Mutta kirpputorihuonekaluilla sisustettu vanha teollisuushalli on oikein viihtyisä. Pääruoat maksavat alle 10 euroa ja on hyvää! Ravintola on valittu jossain äänestyksessä Viron kymmenen parhaan joukkoon.


Vammautuneille
Tallinna sopii hyvin myös vammautuneille suunnistajille. Mieli lepää reissussa ja uusissa maisemissa. Ja mikä parasta, Voltaren on suhteessa vielä halvempaa kuin olut! Iso tuubi Fortea maksaa 9,99! (Suomessa 22,90)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti