Outsa

Outsa

maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappupäivä Viljandissa

Viime vuoden vappupäivän tapaan osallistuttiin Juhon kanssa Viljandi järven ympärijuoksuun. Ei ollut helppo lähteä, kun jalkaa juili jo aamusta, mutta seitsemän jälkeen junalle kävellessä, kirkkaassa aamuauringossa, junan halkoessa Viron keväisiä peltomaisemia ja saapuessa kauniiseen Viljandiin ja lämpömittarin näyttäessä +18, ei vaan voinut olla huonolla tuulella.

3000 juoksijaa viivalla! Juoksutapahtumien tunnelma on täällä rento. Kaikki ovat iloisella tuulella ja kättelevät tuttavia lähtöviivalla. Mikäs on päivän kunto?

Juoksussa reisilihas oli liekeissä ja nilkka ei suostunut ojentumaan rentoon askeleeseen. Teki mieli kävellä. Keksi nyt hyviä ajatuksia. Pari lihasta on poissa pelistä, mutta aika montahan mulla on käytössä. Kellokaan ei näyttänyt mitään lamauttavia lukemia, joten juoksin edelleen. Alamäissä suunnistaja harppaa helposti sipsutukseen vaihtavien juoksijoiden ohi, koitin nauttia niistä hetkistä.

Jäin tasan minuutin viime vuoden ajasta, nyt meni 47:49. Tuntemusten mukaan romahdus olisi voinut olla suurempikin. Vaikka juoksu tuntui pahalta, niin kisan jälkeen on aina ihanan kaikkensa antanut olo. Olympiamaratonille matkaava Trio to Rio -kolmosten tyttö Liina Luik voitti ajalla 43:05.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti