Outsa

Outsa

maanantai 10. elokuuta 2015

Inspiroivia ihmisiä

Nykyinen työni on siitä mahtavaa, että voin ottaa yhteyttä mielenkiintoisiin ihmisiin ja asiantuntijoihin itseäkin kiinnostaviin aiheisiin liittyen. Pari päivää sitten haastattelin mentaalivalmentaja-terapeutti-kirjailija Pekka Hämäläistä urheilijan ja valmentajan henkiseen kehitykseen liittyen. Pitkän puhelun lopuksi tuli puhetta vielä meditatiivisesta kävelystä, siitä miten parhaat ideat muotoutuvat kävellessä.

Puhelun jälkeen olikin tarkoitus lähteä vaelluslenkille tunturin rinteille ja joskus käy niin, että ulkoa palatessa kirjoitettava juttu, syksyllä vaikka gradun pätkä tai nykyään haastattelu, on päässä valmiina ja sitten ei tarvitse kuin kirjoittaa. Nytkin oli mahdollisuus käydä niin, mutta ajattelinkin vaan jes jes jes, tämä oli niitä, inspiroivia ihmisiä. Niitä joiden kanssa puhumisesta saa intoa ja energiaa. Kävellessä tuli jutun sijaan mieleen muita inspiroivia ihmisiä ja heitä yhdistäviä tekijöitä.

Pekka Hämäläinen, jota haastattelin ennen päivän vaellusta, oli aidosti innoissaan työstään. Hän kertoi työskentelevänsä perheterapeuttina, työyhteisö- ja esimieskouluttajana, työnohjaajana ja lisäksi hän hakeutui oma-aloitteisesti urheilupsykologian pariin, koska halusi yrittää asiantuntemuksellaan auttaa lempijoukkuettaan SaiPaa. Hän kuulosti valtavan innostuneelta siitä mistä puhui.

Samoin kuulostaa juoksija Jarkko Järvenpää puhuessaan ravinnosta, suunnistuksen nuorten maailmanmestari Topias Tiainen analysoidessaan henkistä hyvinvointia, läsnäoloa ja läheisyyttä, tamperelainen hieroja Rikumatti Tuominen hehkuttaessaan purjehtimisen ihanuutta tai Heini Papinsaari puhuessaan geokätköistä, Kanarian saarista ja Rovaniemestä. Joo ja tietysti äiti syksyisin sieni- ja marjajahdissa.

Joidenkin ihmisten kanssa voi hetkittäin saavuttaa yhtä inspiroivia keskusteluja, mutta edellä mainituilla ihmisillä on jotain yhteistä. Kaikki näyttävät ainakin ulospäin olevan tosi sinut itsensä kanssa. He ovat löytäneet oman juttunsa ja nauttivat sen tekemisestä. Heitä kuunnellessa en ole välttämättä innostunut purjehduksesta tai tattarimaksalaatikosta, mutta into ja energia tarttuu.

Ongelmista pitää puhua, mutta inspiroivat ihmiset eivät valita ongelmista, vaan tekevät asioita ratkaistakseen ne. Jos haluaa asua Espanjassa, pitää muuttaa sinne. Jos SaiPalle on ongelmia, voi itse auttaa. Inspiroivat ihmiset kokevat jakamisen iloa kertoessaan omista jutuistaan ja ovat avoimen kiinnostuneita myös toisen ajatuksista. Siksi he ovat ihailtavia, heidän tapaamisestaan saa energiaa ja intoa, he elävät flowssa.


Samaa innostavaa energiaa voi saada kirjoista ja täydellisistä hetkistä. Niin kuin tämä maisema tänään kello viisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti