Outsa

Outsa

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Maasto ja kartta

Lapissa hiihtokaveri luki romaania, jonka nimi on Maasto ja kartta. Suunnistaja ei voinut olla seuraavalla kirjastokäynnillä nappaamatta mukaan sen nimistä romaania. Kirjan on kirjoittanut Michel Houellebecq ja se on täsmäkirjallisuutta sekä suunnistusta että taidetta rakastaville.

Taiteilijaelämään ja murhamysteerin keskittyvässä kirjassa tapahtui neljä suunnistussuoritusta:

1) Avajaispäivän aamuna hän tajusi, ettei ollut lähes kuukauteen puhunut muuta kuin sanonut "Ei" joka päivä kassan (joka tosiaankin oli harvoin sama) kysyessä, oliko hänellä Casinon kanta-asiakaskortti; mutta siitä huolimatta hän suunnisti ilmoitettuna ajankohtana kohti rue Boissy d'Anglasia. (51)

2) Jed ei reagoinut mitenkään kun Olga viimeisen suudelman jälkeen suunnisti kohti passintarkastusta, ja vasta palatessaan asunnolleen boulevard de l'Hopitalilla hän tajusi siirtyneensä lähes huomaamattomasti uuteen vaiheeseen elämässään. (88)

3) Hän nousi, suunnisti kohti keittiötä ja palasi parin minuutin kuluttua kädessään pullo argentiinalaista punaviiniä ja kaksi lasia. (119)

4) Kymmenkunta kutsuvierasta oli suunnistamassa kohti levälleen avattua pariovea, josta pääsi vastaanottotiloihin. (196)

Viimeinen suoritus muistuttaa jonkin verran viikonlopun sisäsuunnistuskokemuksia Tallinnassa. Kiinnostavin suunnistuslause kirjassa, joka siis ei todellakaan kerro suunnistuksesta, oli tämä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti