Suunnistuskauden jälkeen olen juossut muutaman hölkkäkisan ja tuntuu, että pelkkä oppiminen on auttanut juoksemaan aiempaa kovempaa. Tässä syksyn juoksut vertailussa.

Kankaanpää-maraton 20.10.
Kankaanpäässä, 10km
Reitti: tasainen, asfalttia, virallisesti mitattu
Osallistujia: Kympillä 121, joista naisten sarjassa 38. Lisäksi maraton ja puolikas, yhteensä n. 700 osallistujaa.
Hinta-laatu: jälki-ilmoittautuminen 25 e (!). Chip-ajanotto, hernekeitto, osallistumismitali.
Oma suoritus: oli surkea. Jalat oli aivan tummana edellisen viikonlopun AV-testeistä. Lopussa tuli vielä kova pistoskin. Aika 41:49. Sijoitus 2.
Palkinto: pokaali

Riston hölkkä 4.11.
Suomusjärvi, 7,8km, suunnistaja Risto Nuuroksen kunniatapahtuma
Reitti: mäkinen, suurin osa hiekkatietä, n. 1km asfalttia
Osallistujia: 7,8km reitillä 63, yhteensä noin sata
Hinta-laatu: 8 e (Juoksija-kortilla), avantosauna, kuumaa mehua, puinen muistopalikka
Oma suoritus: hyvin sujui. Mäkinen reitti oli mukavampi kuin tasainen. Mäissä miehet polki karkuun. Lopussa taisin vähän hyytyä ja kakkoseksi tullut sai melkein kiinni! Aika 32.51. Sijoitus 1.
Palkinto: puuvillahuopa

Teivocup 17.11.
Tampereen Teivo, 5km, talvella kerran kuussa
Reitti: kävelytietä edestakaisin, loivaa nousua tai laskua koko ajan
Osallistujia: 56
Hinta-laatu: 5e, pesu, kahvi + vohveli, tulospalvelu kaatui tällä kertaa
Oma suoritus: hyvin sujui. Aika 19:03. Keli oli ihan optimi. Meni tämä kovempaa kuin radalla lokakuussa. Sijoitus 22., naisista 2.
Palkinto: Päällikkö-patukka!

Rantasaunan lenkki 1.12.
Kangasalan Sahalahti, 9,8km (piti olla 10km)
Reitti: edestakaisin hiekkatietä, puolivälissä pari kilometriä asfalttia. Luminen tie. Kumpuilevaa, kääntöpaikalle vähän pidempi nousu.
Osallistujia: noin 25.
Hinta-laatu: 8 e (Juoksija-kortilla), avantosauna (140C!), makkaraa ja oluttakin olis ollut tarjolla. Tuloksia ei taida löytyä netistä.
Oma suoritus: Heinin kanssa vedettiin vuorovedolla. Meni tasaisesti. Tullessa soratie tuntui lumipöperöiseltä, kun asfaltti oli ollut nopeampaa pintaa. 7-8 km välillä pääsin vähän Heiniltä karkuun, mutta sieltä se tuli vielä kiinni! Kiri riitti onneksi :) Pakkanen tuntui keuhkoputkessa. Aika 39:49. Sijoitus 1.
Palkinto: pressokeitin
Kuva: Kari Papinsaari

Hauskaa oli. Nyt ohjelmassa uudet kujeet.