Outsa

Outsa

torstai 1. marraskuuta 2012

Numeroita kaudelta 2012


Vuosi vaihtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, harjoituspäiväkirjassa nimittäin. Vanha kunnon luottoloki yllättää joka vuosi piilottamalla kuluneen vuoden statistiikat muutamaksi päiväksi. Tänään ne kuitenkin tuli uunista ulos.

Kaudella 2012 tuli

- reeniä 439 tuntia (PK 80%, VK 9% ja MK 2%, 9% jäänyt teho merkkaamatta).

- kilometrejä 3812, joista juoksua / suunnistusta / vaellusta 3147 km, hiihtoa 345 km ja pyöräilyä 318 km.

- sairaspäiviä 11 (sis. kaksi kolmen päivän flunssaa, ruokamyrkytyspäivä ja joitain kurkunkipeyspäiviä). Mulle tämä on tärkein luku. Olen ollut tänä vuonna aiempaa huolellisempi ja tarkempi, ja uskon, että se on auttanut terveenä pysymiseen. Noiden päivien lisäksi tuli joitakin lepopäiviä, kun en ollut varma olenko tulossa kipeäksi vai en. Jonkun mielestä ehkä lepäsin turhaan, mutta itse uskon välttäneeni muutaman flunssan. Eikä niitä lepopäiviä tullut yhteensä kuin 40, joten ei siitä tule edes yhtä viikossa muutenkaan... (Edelliselle kaudelle sairaspäiviä on merkattu 28, eikä muutaman kurjan syysviikon tietoja ole edes täytetty.)

- vammoja 1. Nilkka meni ympäri lenkillä. Kaksi viikkoa juoksematta. No joo, akilles oli talvella jäykkä, mutta sen takia ei jäänyt yhtään juoksulenkkiä väliin. Parani, kun liukkaat ja kylmät menivät ohi.

Yksi vuoden kivoimmista reeniviikoista oli tämä:


Siinä on vaellusta, suunnistusta, juoksua, kavereita, maisemia ja määrää! Lämmintä oli ja juhannuksenkin ehdin tuossa juhlia.

Jatkossa
Terveenä pysyminen on ykkösasia edelleen, se oli niin mukavaa, hyödyllistä ja ihanaa.

Reenimäärän kasvattaminen on kakkostavoite. Nyt tunnit ja kilometrit kertyivät siitä, että pääsin koko ajan reippailemaan. Muutaman yli satasen viikon juoksin kesällä, mutta muuten ei tuntunut missään vaiheessa, että reenaisin paljon. Mukaan tuli uusi valmentaja, joka luullakseni reenautti sairasteluvuoden jälkeen aikas maltilla vielä.

Tulokset on kolmostavoite. Ne tulee reenimäärän lisäämisen myötä. Tällä kaudella niitä ei tullut, mutta kyseessä on pidempi projekti. Fyssiikka ei riitä sinne minne haluaisin, eikä se ratkea yhdessä kaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti