Outsa

Outsa

maanantai 6. helmikuuta 2012

Tervist Tartust!

Viikko vaihto-oppiluutta on kulunut Tarton kaupungissa. Uudet reenimaastot ovat kyllä vielä suurimmaksi osaksi näkemättä, kun pakkasta on ollut -20-30 celsiuskraatia. Olen juossut hallissa 200 metrin kierrosta, vaihtelua sekin. Tällä viikolla pitäisi onneksi jo lauhtua.

Asun Viron suunnistusmaajoukkueen entisen päävalmentajan Elo Sauen luona kolmen kilometrin päässä keskustasta. Järjestettyjä reenejä on suunnistajille tarjolla kolmesti viikossa: maanantaisin ja keskiviikkoisin juoksutekniikka- ja voimaharjoitus, sekä torstaisin suunnistus. Talvella mennään korttelirasteilla. Metsäpoluille täällä ei ihan tuosta vaan pääse juoksemaan. Lunta on vähemmän kuin Tampereella ja laduilla saikin olla varovainen muutaman hiekkaisen kohdan kanssa. Viiden kilometrin latulenkki on Tähtveren puistossa onnistuttu kieputtamaan 0,5x0,5km alueelle. Viikonloppuisin toivottavasti pääsee hiihtämään Otepään maisemiin. Uusi harjoitteluympäristö piristää aina.

Reenikaveriksi löytyi myös vaihtariksi tullut Sarka Svobodna , Tsekki. JWOC-mitalisti, EM-kisoissa joka matkalla 20 joukkoon ja MM-sprintissä 23. Saa nähdä pysynkö perässä!

Poikkeuksellista elämää minulle on se, että koulua on viitenä päivänä viikossa: tosin vain kaksi tuntia kahtena ja neljä tuntia kolmena päivänä. Ohjelmassa on viron kieltä ja kulttuurihistoriaa. Kevään opiskelumahdollisuudet ovat vielä vähän auki, koska silloin olen katsastuskisojen ja toivottavasti myös EM-kisojen vuoksi paljon reissussa.

Proteiininsaanti on turvattu, kun maitotuotehyllystä löytyy täällä sata erilaista rahkaa, nam! Kerran jo meinasi flunssatauti yllättää ja ennen muuttoa menikin viikko pilalle, mutta en onneksi tullut ylähengitystieärsytystä kipeämmäksi. Inhottava tila, kun on vähän tuntemuksia ja olisi voimia reenata, mutta ei kuitenkaan tiedä tekeekö sillä vain hallaa.

Pakkaspäivien ratoksi on ollut ohjelmassa tehostettua kuivaharjoittelua tietsikan ruudun ääressä ja lisäksi pöydällä on 750 palan suunnistuskarttapalapeli. Vielä pitäisi mäet tuohon rakennella. Mutta mistäköhän saisi seuraavan vastaavan...:)

Img 3652

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti