Outsa

Outsa

maanantai 23. tammikuuta 2012

Vuorossa hiihtoa ja kaikenlaista sekalaista

Paljon ehtii tapahtua viikossa. Teneriffan reissun jälkeen oli vuorossa pari päivää voimallista palautumista sisältäen hierontaa ja avantouintia. Ensimmäinen lenkki muljuvalla lumella ja akilles kipeytyi vähän.

Sitten oli astma- ja rasitustesti Urheilulääkäriasemalla. Positiivista oli, että astma on hoidossa ja aerobinen kynnysvauhti on jo samaa kuin keväällä hyvässä kunnossa. Kehitettävää on hengitystekniikassa: joskus kovissa harjoituksissa kurkkuun tulevaa lihasjännitystilaa eli spasmia voi vähentää opettelemalla käyttämään enemmän nenää pelkän suun sijaan. Harjoitusta tehdään syömällä purkkaa lenkillä! Enpä ollut ennen moisesta kuullut...

Testin jälkeen kaivoin sukset nurkista ja juoksu on nyt vähän aikaa pannassa akilleksen kuntouttamiseksi. Siitä se doktori oli nimittäin enemmän huolissaan kuin astmasta.

Viikonloppuna näin pitkästä aikaa seurakavereita Vierumäen leirillä. Omat reenit ei menneet ihan putkeen, kun parin hyvän lenkin jälkeen pitkällä PK-hiihdolla alkoi tuntua kurkussa ja korvassa ja sydän pumppasi ikävän kiivaaseen rytmiin. Keskeytin reenin ja sen jälkeen on ollut ihan pirteä olo, mutta joku kaktuksenpoikanen tuolla ylähengitysteissä pyrkii hakemaan kasvualustaa...

Piristykseksi pakkolepoon katselin viikonlopun inspiroimana viime kevään hyvin sujuneiden kisojen karttoja. Viikon päästä on edessä muutto Tarttoon opiskelijavaihtoon. Sielläkin on kuulemma jo ladut kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti