Outsa

Outsa

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kaudenaloitusjännitys voitettu

Joka vuosi kauden ensimmäinen isompi kisa on yhtä jännittävä. Edellisenä päivänä tuntuu ihan kuin ei olisi koskaan suunnistanut ja mietin, mitä siellä metsässä pitää tehdä. Kisa-aamuna kaikki tuntuu jo selkeämmältä ja sitten kun saa kartan käteen, homma on tuttua.

Portugal O Meetingiä lukuunottamatta minulla ei ollut koko talvelta mitään vertailukohtaa siihen, miten kovaa muut menevät ja oma kunto oli arvoitus. Tai olihan Ylläksen mäkitestistä juoksutulos 20 h reeniviikon jälkeen.

Siljarastien viidennen rastin jälkeen parkkipaikan reunaa juostessani kuulin kuulutuksesta menneeni väliajassa kärkeen ja valitettavasti se aiheutti helpotuksen tunteen kesken kisaa ja hermoilin seuraavilla rasteilla. Pään kanssa on vielä tekemistä.

Mun pää ei kestänyt sitä, että onnistuminen on vain päästä kiinni. Ei jalasta tai taitotasosta. Kuva: TV2 Huippuliiga-lähetys

Parin minuutin virhesaldo keskimatkalla on liikaa, joten hampaankoloon jäi niin paljon, että kisan jälkeen toivoin, että pääsisipä heti uudelleen yrittämään! FinnSpringiin on vielä viisi pitkää päivää.


Loppuverkalla Anni-Maijan kanssa todettiin, että koskaan ei tule sellaista täydellistä unelmakautta, jolloin jalat toimivat jokaisessa reenissä ja mikään ei hidasta menoa. On helppo harmitella, mitä olisi voinut ja halunnut tehdä jos ja jos ja jos, mutta sillä tavalla voi helposti elää hienojen urheilupäivien ja mahdollisuuksien ohi. Parempi siis keskittyä siihen, miten voi tehdä parhaansa juuri tänään! Helpommin sanottu kuin tehty, mutta haasteissa onnistumisesta voi löytää voittajafiiliksen joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti