Outsa

Outsa

tiistai 8. syyskuuta 2015

SM-pitkä: tikkiä pukkasi

Toisin kuin karsintaerän voittotuloksesta voisi päätellä, kyseessä ei ollut fyysinen tikki eli loistava kilpakunto, vaan ihan kirjaimellisesti kaksi tikkiä polveen.

Ennen tikkejä suunnistettiin kuitenkin lauantain karsinta. Sen tulos hämmensi. Koko matkan tuntui todella todella huonolta ja maastossa eteneminen oli yhtä kärsimystä. Tein kaksi minuuttia virhettä. Voitin silti erän. Karsinnassa sai erästä riippuen hävitä kärkeen 6-7 minuuttia. En usko, että monellakaan on varaa himmailla ja vetää karsintaa säästellen, sen verran kovia kansallisia menijöitä finaalista nykyään putoaa.

Finaalissa olin 14. Odotin paljon parempaa. Fyysisesti tuntui paljon paremmalta. Suunnistus ei ollut niin sujuvaa kuin parhaimmillaan, varmistelin tosi paljon, mutta reitinvalintavirhettä lukuunottamatta en tehnyt isoja virheitä.

En osaa vielä kahden päivän jälkeenkään sanoa, miksi en pystynyt parempaan. Löin polven joskus puolivälin jälkeen ja ehkä varoin sitä, mutta se ei selitä tulosta. Jäin jo alussa, vaikka ensimmäiset rastit löytyivät perusmalliin. Monta pientä seikkaa kertautui raskaassa kisassa. Sellaisten listaaminen julkisesti katsotaan usein selittelyksi, enkä halua sitä siksi tässä tehdä, kun itsellenikään ei ole aivan selvää, miksi en pystynyt parempaan. Sekin on mahdollista, että kunto ei vaan ole riittävä.

Kisan jälkeen pelästyin polveen tulevien tikkien tarkoittavan viikon suoraa koipea, mutta tikkejä tarvittiin sittenkin vain kaksi ja juosta saa vaikka heti. Sen verran on turvotusta, että helppo ja maalaisjärjellä ihan pakkokin on malttaa muutama päivä. Lohjan päivystyksessä ommellut lääkäri Jussi Utriainen kuitenkin lupasi, että suunnistuskisaankin saa startata vaikka jo lauantaina. Vuorossa olisi Viron erikoispitkän matkan mestaruuskilpailu. Vähän hurjalta se kuulostaa tikit polvessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti