Outsa

Outsa

maanantai 25. toukokuuta 2015

Pronssi ja Erkki

SM-pronssia keskimatkalta! Luhalahden kisat oli melkein kuin kotikisat, vaikka en koskaan ole Ikaalisissa asunutkaan. Mutta mieheni on Nouskissa, puolet yhteistyökumppaneista eli Ikaalisten Matkatoimisto on sieltä ja sitten vielä isoisoisä ja valmentaja.

Isoisoisä nimeltä Juho Ojala jakoi todennäköisesti sata vuotta sitten postin valmentajan isälle. Valmentajan isän pojan nimi on Erkki ja hän alkoi valmentajakseni neljä vuotta sitten. Silloin Erkki sanoi, että 2015 tulee SM-mitali Ikaalisten keskimatkalta ja sitten se tuli.

Minä ja Erkki
Erkki on pitkäjänteisin ihminen, jonka tiedän. Neljässä vuodessa on ehtinyt tapahtua muun muassa kamala allergiakevät, musta nilkka, nilkkaleikkaus ja viime talvi, jolloin soitin ehkä 43 kertaa puhelun, että en pystykään tänään tekemään suunniteltua reeniä. Erkki ei ikinä ikinä ikinä sanonut, että tästä ei tule mitään. Jos joku reeni tai kisa menee huonosti, sillä ei ole mitään väliä. Sillä on, mitä on tapahtunut neljän vuoden aikana. Tuloksissa tapahtunut tarkoittaa esimerkiksi viiden minuutin parannusta kympin testijuoksussa tai sijoituksissa nousua SM-keskimatkan kasista kolmoseksi.

Helmikuussa jänne oli tulehtunut enkä harjoitellut käytännössä ollenkaan, mutta Erkki tiesi, että silti voi päästä kevääksi kuntoon. Vielä tänä keväänä ei ole tullut sitä tunnetta, että kaikki kulkee ja sujuu, että olisi oikein tosi hyvässä kunnossa. Mutta perustaso on noussut joka vuosi kaikista ongelmista huolimatta ja niinhän se pitää ollakin, että perussuoritus riittää korkealle, eikä tarvitse tehdä huippuonnistumista. SM-keskimatkalla tein melkein kaksi minuuttia virhettä...

Virheiden karsimiseksi tarvitaan paineistettua harjoitusta. Maajoukkueessa pääsee tekemään kovia harjoituksia, kun paikalla on maan kärki, mutta minä en ole ollut ryhmässä talenttivuosien jälkeen. Naisilla on onneksi aina se hyvä tilanne, että sparraukseen voi käyttää miehiä. Kuluneen kevään parhaat, kovimmat ja jännittävimmät reenit on tehty jytkyjengin kanssa. Louhosteltiin kallioperää Espanjassa ja Ruotsissa. Tack så mycket!

Kevään kovimmat sparrarit louhostelemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti