Outsa

Outsa

perjantai 8. toukokuuta 2015

Pelottavat maastot

Kaikissa maastoissa voi kompastua juurakkoon tai kaatua kivikkoon tai tulla karhu vastaan, mutta jos maastosta varoitellaan etukäteen vielä erikseen, niin saadaan vähän ekstrajännitystä.

Ranskan MM-leirillä oli reikiä kalliossa. Pohjois-Italiassa lääkäri pelotteli, että peikkometsässä on myös kauheita reikiä. Molemmista selvittiin. Joensuun MM-reenimaastoissa kävin onneksi ennen kuin Thierry ja sveitsiläiset näkivät karhuja.

Espanjassa oli toukkametsä. Santa Polan männikön vallanneet mäntypistiäismäiset toukat olivat tuhonneet laajoja alueita. Jos osui toukkapussiin, sai punaista kutisevaa ihottumaa. Poluillakin meni toukkaletkoja, jotka olivat muuttomatkalla uuteen puuhun.

Eilen menin ensimmäistä kertaa Tallinnan iltarasteille. Ne järjestettiin kaupungin itäpuolella Rebalassa vanhalla kaivosalueella. Ennakkoon varoitettiin, että parkkipaikka sijaitsee 10 m syvän kalliojyrkänteen päällä, jonka reunalle meneminen aiheuttaa sortumisvaaran. Jee.

Maasto oli jyrkkien rotkojen jakama ja monin paikoin rotko oli täynnä vettä. Sitten varoitettiin vielä sillanrakennusharjoituksessa tehdystä esteestä, jonka kohdalla loppui kielitaitokin, mutta joka tapauksessa siitä piti jokaisen itseään suunnistajana pitävän yli pääsemän tai sitten pitää harjoitella lisää. Se ei sattunut mun radalle.

Tapahtumapaikalla oli tiheä sumu ja jättimäisiä korppeja. Aavemaista.


Mutta metsässä oli hauskaa ja maasto oli sellaista lehtikuusimetsä ja nurmikkopohjaista lehtimetsää, missä en ole koskaan suunnistanut. Iltarastit on iso tapahtuma täälläkin, tänään 11 erilaista rataa kiersi 550 suunnistajaa. Tallinnan keskustasta olisi päässyt bussikuljetuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti