Outsa

Outsa

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Jäätävä viikonloppu

Lauantaina tutkimusmatkailtiin Virossa posottamalla Ladalla 50 kilometriä viivasuoraa moottoritietä itään. Siinä kohdassa tien pohjoispuolella sijaitsee Lahemaan kansallispuisto.

Hypättiin Ladasta ja tallattiin polkua kolme tuntia. Takatalviko se oli vai oltiinko jo niin lähellä Venäjää, että sieltä tuntui kylmä henkäys luissa ja ytimissä, mutta kylmä tosiaan oli.
Reitin alussa oli komeaa lampien täplittämää suomaastoa.




Sunnuntaina suunnistettiin Laagrissa. Oli taas jäätävän kylmä, maasto oli jäätävää pusikkoa ja väsytti. En ollut tajunnutkaan, miten paljon jalkapohjan pikkulihakset vaikuttavat epätasaisessa maastossa juoksemiseen, mutta nyt kun ne olivat aivan jumissa, niin sen kyllä huomasi. Lopuksi kaatua mätkähdin mahalleni ja kompassi meni säpäleiksi. Radasta jäi puolet kiertämättä. Hyvillä mielin kuitenkin porskutetaan kohti kisakautta, sillä kaikki muut viikon harjoitustunnit menivät ihan hyvin ja jänne ei ole kiukutellut.


Ennen viikonloppuna alkavaa Ruotsin leiriä olen ollut hierontakuurilla. Kevään korvalla löysin lopulta Tallinnasta hyvän hierojan Priit Tenisten, joka on myös fysioterapeutti. Espanjan ja Ruotsin leirien väliin varasin puolentoista viikon ajalle kolme hoitokertaa, jotta saisin vielä kuriin viimeisenkin vaivan eli toisen jalan jumiutumisen maksimivauhtisissa reeneissä ja kisoissa. Juoksu sujuu jo ihan hyvin, mutta kilpailuihin on kiva mennä silloin, kun kaikki on kunnossa. Vähän aikaa vielä, niin eiköhän sitten niin sanotusti ala oleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti