Outsa

Outsa

tiistai 10. joulukuuta 2013

Pikkusiskolla parempi kunto?

Hiihdettiin Lapissa pikkusiskon kanssa. Mietittiin kummalla on parempi kunto.

Jämi42-hiihdossa häviäisin pikkusiskolle 100-0. No tässä iässä sen kyllä kestää.

Mutta jos menisimme kuntotesteihin, tulisi mulle paremmat kuntotulokset aerooppisella ja vauhtikestävyyskunnonkin osa-alueella. Juoksussa voittaisin. Miksi silti häviän hiihdossa? Ei löytynyt muuta vastausta, kuin että pikkusiskolla on parempi HIIHTOKUNTO. Muitakin kuntoja on vaikuttamassa asiaan, esimerkiksi Lihaskunto ja Päivän kunto.

Ladulta löytyi myös MM-mitalisti Fincke, joka tiivisti asian niin että kunto onpi suhteellista. Hyvin sanottu. Koska pikkusiskon ja mun kunnot on eri suhteisia, hiihdettiin jojoletkassa. Tasasella ja loivassa alamäessä pikkusisko lykki hartiavoimillaan hetkessä metrikaupalla eroa. Onneksi Saariselän laduilla on paljon loivia ylämäkiä, joissa sain jalkahiihtäjänä potkittua junnun kiinni.

Viikon pisimmällä lenkillä (4h) löytyi keino selättää pikkusisko Jämillä. Sitä täytyisi hiihdättää alle pari tuntia. Junnun tavoitteena on tosin Pirkan hiihto, niin että saattaisi olla silloin tilanne toinen. Saariselälläkin se teki aina lisälenkin, kun ite olin jo saunassa. Onneksi voin Pirkan aikaan vaihtaa jo kesälaitumille. Tsemppiä sisko!

Aino kesä-Jämillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti