Outsa

Outsa

perjantai 7. marraskuuta 2014

Tyhmyydestä vesijuoksutetaan

Olen nyt päässyt jalkalenkkeilemään kahden viikon ajan. Tiistaina juoksin ensimmäisen kerran 6 km putkeen, kävelykevennyksellä olin kyllä tehnyt jo kympin lenkkejä.

Keskiviikkona menin sitten ekan kerran pikkupoluille, matkaa tuli 8 km, josta juoksin ehkä 5 km, kun sitten alkoi pistää. Jalkojen puolesta meni tosi hyvin ja lähdin illalla vielä saunalenkille.

Saunalenkillä tuli vastaan neljä punaista Pyrinnön pirulaista, jotka sanoivat, että tuolta mennään ja juttelivat mukavia ja niin minäkin menin ja saunalenkistä tuli kymppi. Yhteensä siis 18 km jaloittelua.

Tiistaina ekan kerran 6 km, keskiviikkona 18 km. Onhan se todella tyhmää näin perjantaina ajatellen, mutta siinä hetkessä kaikki tuntui niin hyvältä!

Torstaina oli nilkka turvoksissa, mutta se ei ole vaarallista, vaan ihan luonnollista rasitusta lisättäessä. Mieluummin kuitenkin juoksen jatkossa joka päivä vähän ja vähitellen enemmän. Nyt jouduin takaisin altaaseen.

Viime talvena, kun kaikki sujui, olivat juoksu, hiihto ja suunnistus ainoat harjoittelulta tuntuneet lajit. Onko vesijuoksusta mitään hyötyä! Tulee siinä ainakin tehtyä käsilläkin jotain ja nälkäkin tulee. Enemmän hyötyä, kuin niille vanhemmille, jotka tuovat lapsensa uintiharjoituksiin Hervannan uimahalliin ja istuvat itse kaiteen takana räpläämässä kännykkää, mitä ihmettä, miksei ne tulee itse uimaan tai tee lenkkiä sillä aikaa...


Nyt meni sivupolulle, mutta huomenna taidan päästä jo kokonaan pois polulta reippailemaan lumiseen metsään. Kun koko syksyn kestänyt maltti ratkesi heti juoksun alkaessa sujua, piti valmentajakin ottaa hätäpuhelulla mukaan kuvioihin ja nyt on marraskuun tavoite selvä: liikkua paljon ja saa kävelläkin, mutta sattua ei saa enää vahinkoja eikä nilkkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti