Outsa

Outsa

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Suomunruoktu ja Tenon varttimaraton


Reilun kahden viikon jälkeen kotona taas. FIN5:n jälkeen riitti yksi lepokävelypäivä, pulahtelu hyytävässä Kiilo-ojassa ja rauhallinen pitkä lenkki, sitten mentiin taas! Viikon kohokohta oli ehdottomasti elämäni pisin juoksulenkki, 33 km Kiilopäältä Suomunruonktun ja Kopsusjärven kautta Ruijan polkua takaisin Kiilopäälle. Jaksoin mainiosti, tosin evästyksessä poikkesin tavanomaisesta vesilinjasta ja napostelin viisi kaurakeksiä matkan varrella. Onneksi ei ollut sellaisia helteitä kuin etelässä kuului olleen.

Hyvänä kakkosena viikon kohokohdissa tuli lauantainan Teno Maraton, missä Juho ja minä juoksimme reippaan reeniviikon päätteeksi vain varttimaratonin.

Reitti kulki Utsjoen koululta Tenojoen vartta kohti Nuorgamia ja viiden kilometrin jälkeen takaisin. Matkaa kertyi 10,67 km ja aikaa meni 43:18. Yritin kovasti olla miettimättä ja harmittelematta nihkeää vauhtia ja nauttia tunnelmasta ja maisemista! Nilkka oli koko viikon ihan hyvä, mutta tiejuoksussa se meni vielä lukkoon, mikä taas aiheuttaa koko jalan jumiutumisen... joten viimeiset neljä kilometriä olivat aikamoista taistelua, mutta muuten tapahtumasta nauttiminen onnistui hyvin.
Kisassa oli osallistujia ympäri Suomea, eniten tietysti Lapin alueelta. Myös Norjasta oli monta kilpailijaa. Miesten vartilla oli 19 osallistujaa, mutta hauskasti sattui viivalle kolme samantasoista ukkoa, jotka juoksivat minuutin sisään. Juho oli toinen. Naisten vartilla oli 18 osallistujaa. Voitto irtosi! Nyt oli palkinnotkin kohdallaan: 450g kylmäsavuporoa, matkahiustenkuivaaja, muistitikku ja luuvartinen voiveitsi. Pieneksi tapahtumaksi tosin osallistumismaksukin oli melko korkea, varttimaratonilla 30 e ja pidemmillä matkoilla vielä enemmän. Mutta tosi mukava tapahtuma kaiken kaikkiaan!


2 kommenttia:

  1. Oho, paljon paremmat palkinnot :D Ei tullut mäkäräisiä palkintona yhtään? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ne juostessa ehdi hyökätä! Välillä oli ennätysmäärä hyttysiä kyllä, mutta toisin paikoin ei sitten mitään ötököitä.

      Poista