Outsa

Outsa

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Uusia yhdistelmiä

Viikon aikana tuli kropalle ihan uusia ärsykkeitä, kun juoksulenkkien elementtien yhdistelmistä löytyi pari ihan uutta yhdistelmää. Hassua, niin yksinkertaista, mutta ei vaan ole tullut ennen tehtyä. (Toki joskus on pitkiä lenkkejä tullut suunnistettua ja kävely-hölkättyä ja poluilla vedettyä semikovaa tai vetoja, mutta juuri seuraavanlaiset yhdistelmät ovat kuitenkin uusia.)

Elementti 1. Kesto
lyhyt
tunteroinen
pitkä

Elementti 2. Alusta eli maasto
asfaltti
rata
hiekkatie
pikkupolku
metsä

Elementti 3. Vauhti
kävely
hidas
reipas
kova
vaihteleva (esim. vedot)

Ensimmäinen uusi yhdistelmä oli jo edellisessä hehkutettu Trail cup, jossa juostiin kovaa pikkupolulla. Toinen osa kilpailtiin eilen ensimmäistä osakilpailua vaativammalla alustalla. Hyvin sai siinäkin tehoja irti. Nyt on maksimipisteet kasassa kahdesta ekasta osakilpailusta. Nyt oli vielä enemmän osallistujiakin kuin ekalla kerralla, kerrassaan hauskaa oli taas! SK vei miestenkin sarjan, kun saatiin Jere Ahonen viivalle, joten hyvin menee Tampereen ketterimmät -cupissa.

Kuva; Inov-8 trail cupin Facebook-sivu
Vielä kisaverryttelyssä vähän ihmetytti, että mitähän tästäkin tulee. Lauantaina lenkkielementtejä nimittäin yhdistettiin niin, että painoi vielä tiistainakin. Juostiin Juhon kanssa Helvetinjärven kansallispuistossa kaksi ja puoli tuntia umpimetsässä. Oli raskas pohja ja ei siinä loppulenkistä enää paljon jututtanut! Laitoin koordinaatit Garminiin ja painettiin kepsin suuntanuolen perässä niin ettei tarvinnut karttaakaan lukea. Siinä tuli lihaskuntoreenitkin tehtyä samassa, tuntui nimittäin selässä. Illalla vielä tunti soutua päälle Visuvedellä, oli kevään parhaita päiviä.



Vielä on elementtiyhdistelmistä kokeilematta esim. pitkä lenkki radalla... Nou thanks! Vielä kun lisätään suunnistukset noihin elementteihin ja vielä erilaiset maastotyypit, niin juoksupainotteista reeniä ei voi kyllä kutsua yksipuoliseksi.

Viikon vinkki vielä: Trail cupin jälkeen oli kotona herkkua odottamassa. Tunti ennen lähtöä kekkasin nimittäin Monkeyfood-blogista kotitekoisen näkkärin ohjeen (alunperin siis kuitenkin Pirkka-ohjeista). Viisi minuuttia siitä ja oli jo näkkäri uunissa. Täyttä tavaraa ja niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti