Outsa

Outsa

torstai 10. lokakuuta 2013

Vuoden kotileivonnainen löytynyt: proteiinipatukka

En meinaa päästä tässä tekstissä mitenkään alkuun, kun pää on sekaisin onnesta ja hehkutusfraaseista. Itse tekemällä saa parempaa: nyt on testattu, että tämä pätee myös proteiinipatukan kohdalla.

Maku on taivaallinen (ehkä se johtuu asiagolaisesta hunajasta?). Kaupan jäystettävistä patukoista saa pulittaa 1,70-3 euroa kappale, itse tehtyjä saa kokonaisen satsin samalla hinnalla. E-koodien määrään voi nollata valitsemalla ainekset. Itse käytin vaniljanmakuista proteiinijauhetta, mutta maustamatonta heraproteiinia käyttämällä voi halutessaan välttää nekin makeutusaineet. Ehkä seuraavan satsiin voisi laittaa cashewpähkinöitä tai muuta herkkua sekaan.


Leipomisvaihe kesti vaivaiset kolme minuuttia, sitten tunniksi jähmettymään. Säilyvät muutaman päivän, voi pakastaa.

Ohje löytyi täältä.

2,5 dl maapähkinävoita
8 rkl hunajaa 
reilu 3 dl heraproteiinia 
2,5 dl kaurahiutaleita

Mittaa maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa pehmeäksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taputtele levyksi leivinpaperilla ja laita tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Reenaa. Nauti. Reenaa lisää.

2 kommenttia:

  1. Jaaha, Ekin tallin ruokablogin eka teksti! Hienoa! Parempi tosin etten mä kokeile noiden leipomosta.

    VastaaPoista
  2. Joo parempi niin, koska näihin tulee sellanen himo, että saattaisit vetää koko taikinan kerralla. Mutta tervetuloa Mikko maistamaan, jahka saat sauvarinteen tehtyä!

    VastaaPoista