En meinaa päästä tässä tekstissä mitenkään alkuun, kun pää
on sekaisin onnesta ja hehkutusfraaseista. Itse tekemällä saa parempaa: nyt on
testattu, että tämä pätee myös proteiinipatukan kohdalla.
Maku on taivaallinen
(ehkä se johtuu asiagolaisesta hunajasta?). Kaupan jäystettävistä patukoista
saa pulittaa 1,70-3 euroa kappale, itse tehtyjä saa kokonaisen satsin samalla
hinnalla. E-koodien määrään voi nollata valitsemalla ainekset. Itse käytin
vaniljanmakuista proteiinijauhetta, mutta maustamatonta heraproteiinia
käyttämällä voi halutessaan välttää nekin makeutusaineet. Ehkä seuraavan
satsiin voisi laittaa cashewpähkinöitä tai muuta herkkua sekaan.
Leipomisvaihe kesti vaivaiset kolme minuuttia, sitten tunniksi
jähmettymään. Säilyvät muutaman päivän, voi pakastaa.
Ohje löytyi täältä.
2,5 dl maapähkinävoita
8 rkl hunajaa
reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita
8 rkl hunajaa
reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita
Mittaa maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa
pehmeäksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taputtele levyksi
leivinpaperilla ja laita tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Reenaa. Nauti. Reenaa lisää.
Jaaha, Ekin tallin ruokablogin eka teksti! Hienoa! Parempi tosin etten mä kokeile noiden leipomosta.
VastaaPoistaJoo parempi niin, koska näihin tulee sellanen himo, että saattaisit vetää koko taikinan kerralla. Mutta tervetuloa Mikko maistamaan, jahka saat sauvarinteen tehtyä!
VastaaPoista